close
Stiri vechi

Cutremur crustal cu magnitudinea 3,2 in Vrancea, zona TECUCI (judetul Galati)

Cutremur crustal cu magnitudinea 3,2 in Vrancea, zona TECUCI (judetul Galati)
Un cutremur crustal cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs in seara zilei de joi, 23 ianuarie, in regiunea Vrancea, avand epicentrul in zona limitrofa a judetelor Vrancea si Galati.

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, seismul a avut loc la ora locala 18h38min43sec, iar epicentrul a fost localizat la 11 km de localitatea TECUCI (45,77 grade latitudine Nordica, 27,45 grade longitudine Estica).

 Seismul s-a produs la adancimea de 27 km si a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter. Miscarea seismica a fost resimtita in zona epicentrala cu intensitatea de II-III grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost resimtit in zona limitrofa a judetelor Vrancea si Galati, dar nu s-au inregistrat pagube materiale.
In aceasta dimineata a mai avut loc un cutremur in Vrancea, la ora locala 8h15min, epicentrul fiind localizat in Muntii Buzaului, zona NEHOIU; cutremurul s-a produs la adancimea de 126 km si a avut magnitudinea de 4,7-4,8 grade pe scara Richter, fiind resimtit pe o arie larga in sudul si estul tarii.

Sorin

The author Sorin

Leave a Response