close
Stiri vechi

Cutremur moderat de magnitudine 5,8 in zona insulelor indiene Andaman

Cutremur moderat de magnitudine 5,8 in zona insulelor indiene Andaman
Un cutremur moderat cu magnitudinea moment de 5,8 grade s-a produs joi, 31 iulie, in regiunea insulelor Andaman din Oceanul Indian.

Seismul a avut loc la ora 13h41min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea moment de 5,8 grade. Nu au fost raportate pagube.
In ultimele saptamani, mai multe cutremure moderate sau relativ puternice s-au produs in diferite structuri geotectonice din Oceanul Indian. Astfel, pe 2 si 9 iulie s-au produs cutremure cu magnitudini moment de 6,1 si, respectiv, 5,7 grade in regiunea insulelor Balleny. Un seism cu magnitudinea moment de 6,0 s-a produs pe 19 iulie in zona de fractura Owen. In ziua de 23 iulie, un cutremur de magnitudine 5,4 s-a produs si pe Dorsala Carlsberg. Un alt cutremur moderat, cu magnitudinea de 5-5,5 grade, s-a produs in zona Mauritius-Reunion in ziua de 28 iulie. Pe 29 iulie, un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade s-a produs in regiunea insulelor Andaman, urmat la scurt timp de un alt cutremur, de magnitudine 5,0 grade, produs in partea central-sudica a Oceanului Indian. Seismul de 5,8 grade din Andaman produs astazi continua seria acestor cutremure.

Sorin

The author Sorin

Leave a Response