close
Stiri vechi

Cutremur puternic de magnitudine 6,1 in California, zona golfului San Francisco

Cutremur puternic de magnitudine 6,1 in California, zona golfului San Francisco
Un cutremur puternic cu magnitudinea moment de 6,1 grade s-a produs in ziua de duminica, 24 august, in California, regiunea golfului San Francisco.

Seismul a avut loc la ora 10h20min UTC (3h20min ora locala), iar epicentrul sau a fost localizat la 10 km sud de Napa si 6 km nord-vest de American Canyon, in apropierea golfului San Francisco, potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean. Cutremurul a avut magnitudinea de 6,1 grade pe scara bazata pe moment seismic, iar adancimea focarului a fost de 11 km.

Cutremurul de astazi a fost cel mai puternic eveniment care a afectat regiunea San Francisco in ultimii cel putin 30 de ani, dupa seismul de magnitudine 6,9 produs la 17 octombrie 1989.
In urma cutremurului care s-a produs in aceasta dimineata in regiunea golfului San Francisco, mai multe persoane au fost ranite in localitatea Napa, situata in apropierea epicentrului, potrivit CNN. In Napa a fost afectata reteaua de conducte de apa. In aceeasi localitate, mai multe cladiri vechi au suferit avarii importante.

Sursa ShakeMap: USGS

Desi cutremurul s-a simtit cel main intens la Napa, miscarea seismica a mai fost resimtita, e drept cu intensitati mai mici, si in alte localitati din regiunea metropolitana San Francisco. Potrivit USGS, cutremurul a fost urmat de mai multe replici slabe, cele mai puternice dintre acestea avand magnitudini intre 2,6 si 3,6 grade.

Sorin

The author Sorin

Leave a Response