close
Stiri vechi

Cutremur puternic de magnitudine 6,5 in regiunea insulelor indiene Nicobar

Cutremur puternic de magnitudine 6,5 in regiunea insulelor indiene Nicobar
Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,5 grade, s-a produs in ziua de duminica, 8 noiembrie, in regiunea insulelor indiene Nicobar.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 16h47min UTC (ora locala 23h47min in Indonezia-Nordul Sumatrei). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului a fost localizat in zona insulelor Nicobar din nord-estul Oceanului Indian. Seismul s-a produs la adancimea de 23 km si a avut magnitudinea de 6,5 grade pe scara bazata pe moment seismic. Miscarea seismica a fost resimtita in insulele Nicobar si in nordul Sumatrei.
Mecanismul de focar al cutremurului a fost de tip decrosare, potrivit datelor centralizate la EMSC:

EMSC: Mecanism de focar cutremur Nicobar 8 noiembrie

Cutremurul a fost precedat de mai multe seisme moderate cu magnitudini de pana la 5,0-5,5 grade produse tot in zona insulelor Nicobar, cat si de un cutremur moderat de magnitudine moment 5,8 produs in zona insulei indoneziene Nias. De asemenea, un cutremur de magnitudine 4,9 s-a produs la ora 15h01min si in sud-vestul Pakistanului, pe sistemul faliei Chaman. Mai multe replici cu magnitudini de pana la 5,0-5,3 grade s-au inregistrat la putin timp dupa socul principal din zona insulelor Nicobar.

Sorin

The author Sorin

Leave a Response