close
Stiri vechi

Cutremur moderat cu magnitudinea de 4,8 grade in Serbia, in apropierea granitei cu Romania

Cutremur moderat cu magnitudinea de 4,8 grade in Serbia, in apropierea granitei cu Romania
Un cutremur moderat cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs in dimineata zilei de joi, 9 iunie, in Serbia, in apropierea granitei cu Romania.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul a avut loc la ora locala 5h05min40sec (2h05min40sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in Nord-Estul Serbiei, in apropierea granitei cu Romania de pe Clisura Dunarii, la cca. 80 km Vest de municipiul DROBETA-TURNU SEVERIN (44,46 grade latitudine Nordica, 21,62 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 2 km si a avut magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter. Intensitatea seismului in zona epicentrala a fost de V-VI grade pe scara Mercalli.
Miscarea seismica a fost resimtita pe o arie destul de larga in Serbia dar si in Sud-Vestul Romaniei. In Romania, cutremurul a fost resimtit mai ales in judetele Caras-Severin, Mehedinti si Hunedoara, cu intensitati de pana la III-IV grade pe scara Mercalli. Astfel, cutremurul a fost resimtit la RESITA, BERZASCA, MOLDOVA NOUA, HERCULANE, CARANSEBES, ORAVITA, DEVA si HUNEDOARA.

Sorin

The author Sorin

Leave a Response