close
Stiri vechi

Cutremure puternice cu magnitudini de 6,1 si 6,4 grade in Taiwan

Cutremure puternice cu magnitudini de 6,1 si 6,4 grade in Taiwan
Mai multe cutremure moderate si puternice s-au produs incepand de duminica, 4 februarie, pana in ziua de marti, 7 februarie, in zona de coasta din Estul Taiwanului, cele mai importante dintre acestea avand magnitudini de 6,1 si, respectiv, 6,4 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Primul cutremur mai puternic a avut loc in ziua de 4 februarie, la ora 13h56min UTC (ora locala 21h56min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat la 27 km Nord-Est de localitatea Hualian, langa coasta de Nord-Est a Taiwanului.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 5 km si a avut magnitudinea de 6,1 grade pe scara bazata pe moment seismic. Seismul a fost resimtit mai intens in Nord-Estul Taiwanului, unde a provocat alunecari de teren. Cutremurul a fost precedat de un seism moderat cu magnitudinea de 5,2 grade si a fost urmat de o serie de replici moderate, cu magnitudini de pana la 5,4 grade.
Al doilea seism puternic a avut loc in ziua de marti, 6 februarie, la ora 15h50min UTC (ora locala 23h50min), epicentrul fiind localizat aproximativ in aceeasi zona, la Nord-Est de localitatea Hualian.

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 17 km si a avut magnitudinea de 6,4 grade pe scara bazata pe moment seismic. In urma acestei miscari seismice cel putin 4 oameni au murit si alti 225 au fost raniti, efectele cutremurului fiind mai severe in zona de coasta din Nord-Estul Taiwanului. Spre deosebire de primul seism de duminica, de aceasta data epicentrul a fost putin mai apropiat de coasta. Mai multe cladiri au fost distruse la Hualian, cea mai importanta localitate aflata in apropierea epicentrului.

Sursa foto: CNN

Mai multe replici moderate s-au inregistrat in primele ore dupa acest seism. 

Sorin

The author Sorin

Leave a Response