close
Stiri vechi

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,8 grade in centrul Californiei, zona Lone Pine

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,8 grade in centrul Californiei, zona Lone Pine
Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,8 grade, s-a produs in ziua de miercuri, 24 iunie, in centrul Californiei.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 17h40min UTC (ora locala 10h40min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in centrul Californiei, la 16 km Sud-Est de Lone Pine.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 6 km si a avut magnitudinea de 5,8 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Seismul a fost resimtit in mai multe zone din partea centrala a Californiei, mai ales in zona Lone Pine. Mai multe replici cu magnitudini de pana la 4,6 grade s-au inregistrat in primele ore dupa cutremur. De asemenea, mai multe cutremure precursoare s-au produs in aceeasi zona in ziua de 23 iunie, cel mai puternic dintre acestea avand magnitudinea de 4,5 grade.
In zona Lone Pine a avut loc un cutremur catastrofal la 26 martie 1872, acesta fiind unul dintre cele mai violente cutremure produse in centrul Californiei in ultimele secole; seismul din 1872, cunoscut sub numele de „cutremurul din Owens Valley”, este cotat cu o magnitudine moment cuprinsa intre 7,4 si 7,9 grade. Intensitatea epicentrala a seismului din 1872 a fost de X grade pe scara Mercalli.

Sorin

The author Sorin

Leave a Response