close
Stiri vechi

Cutremure majore cu magnitudini de 7,5 si 8,1 grade in regiunea Insulelor Sandwich de Sud

Cutremure majore cu magnitudini de 7,5 si 8,1 grade in regiunea Insulelor Sandwich de Sud

Doua cutremure violente, cu magnitudini moment de 7,5 si 8,1 grade, s-au produs in ziua de joi, 12 august, in regiunea Insulelor Sandwich de Sud din partea sudica a Oceanului Atlantic.

Primul seism major a avut loc la ora 18h32min UTC. Epicentrul miscarii seismice a fost localizat in regiunea Insulelor Sandwich de Sud din extremitatea sudica a Oceanului Atlantic. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul s-a produs la adancimea de 60 km si a avut magnitudinea de 7,5 grade pe scara bazata pe moment seismic.

 

Sursa foto: EMSC

Al doilea seism, mult mai puternic, s-a produs dupa cateva minute mai tarziu, la ora 18h35min UTC. Cutremurul s-a produs la adancimea de 60 km si a avut magnitudinea de 8,1 grade pe scara bazata pe moment seismic.

Sursa foto: EMSC

Seismul au fost urmate de numeroase replici moderate, precum si de replici relativ puternice cu magnitudini de 6,0-6,3 grade.
Oceanul Atlantic prezinta o linie seismica activa in partea sa mediana, intinsa de la Sud spre Nord. In ultimele zile s-au produs mai multe cutremure moderate pe Dorsala Medio-Atlantica.
 

Sorin

The author Sorin

Leave a Response