close
Stiri vechi

Cutremur minor cu magnitudinea de 4,1 grade in regiunea Vrancea

Cutremur minor cu magnitudinea de 4,1 grade in regiunea Vrancea

Un cutremur subcrustal minor, cu magnitudinea locala de 4,1 grade, s-a produs in ziua de vineri, 16 decembrie, in regiunea Vrancea.

Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 1h47min13sec (23h47min13sec UTC in ziua de 15 decembrie). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Muntii Vrancei, la Nord-Vest de NEREJU, judetul Vrancea (45,74 grade latitudine Nordica, 26,67 grade longitudine Estica).

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 87,7 km si a avut magnitudinea locala ML de 4,1 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de III grade pe scara Mercalli.
Miscarea seismica a fost resimtita slab in mai multe localitati din Sudul si Estul tarii, in special la etajele superioare ale cladirilor inalte, cu intensitati de II-III grade.
Cel mai puternic cutremur vrancean din acest an a avut loc in dimineata zilei de 3 noiembrie, avand epicentrul in Muntii Buzaului, zona GURA TEGHII-LOPATARI. Seismul s-a produs la adancimea de 149 km si a avut magnitudinea locala ML de 5,4 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimtit in Oltenia, Muntenia, Moldova, Sudul Transilvaniei, dar si in Bulgaria, Republica Moldova si chiar in Sud-Vestul Ucrainei.
 

Sorin

The author Sorin

Leave a Response