close
Stiri vechi

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,9 grade in Hindu Kush, Afganistan

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,9 grade in Hindu Kush, Afganistan

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,9 grade, s-a produs in Afganistan (muntii Hindu Kush) in ziua de joi, 5 ianuarie.

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 14h25min UTC (ora locala 18h55min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in muntii Hindu Kush, la cca. 260 km Nord-Est de capitala Afganistanului (Kabul).
Cutremurul s-a produs la adancimea de 195 km si a avut magnitudinea de 5,9 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Miscarea seismica a fost resimtita pe arie foarte larga in Afganistan, Pakistan, India, Tadjikistan si Uzbekistan. Astfel, cutremurul a fost resimtit la Kabul si alte orase din Afganistan, dar si in multe zone din Pakistan (inclusiv in capitala Islamabad). In India, seismul a fost resimtit inclusiv in capitala New Delhi (aflata la cca. 1060 km Sud-Est de epicentru). Seismul a mai fost resimtit in Uzbekistan, in special in capitala Tashkent (aflata la cca. 540 km Nord-Vest de epicentru). Miscarea seismica a mai fost resimtita si in Tadjikistan.
Nu au fost raportate pagube. Cel mai puternic cutremur produs in Hindu Kush in ultimii 10 ani a avut loc la 26 octombrie 2015, avand magnitudinea moment 7,5.
 

Sorin

The author Sorin

Leave a Response